Sfaturi generale de securitate.

sfaturi generale sfaturi generale Sfaturi generale de securitate 1294 210x300

sfaturi generale

Deși este dificil de a proteja casa ta de hoți profesioniști, cele mai multe spargeri la domiciliu sunt realizate de amatori. Aceste hoții sunt mult mai ușor contracarate dacă se folosesc unele dintre aceste măsuri simple de precauție:

– Planul de a te “fura”. Vei descoperi eventualele deficiențe în sistemul de securitate care ar putea fi scăpat în prealabil o notificare a ta.
– Închide-ți casa, chiar dacă te duci doar pentru o perioadă scurtă de timp. Mulți hoți intră printr-o ușă descuiată sau fereastră.
– Schimbați toate încuietorile și yale-le atunci când vă mutați într-o casă nouă.
– Pentru sistemul de alarmă cel mai eficient, ascunde toate cablurile. Un hoț profesionist caută locuri în care el sau ea poate deconecta sistemul de securitate.
– Casa ta ar trebui să apară ocupată în orice moment. Utilizați cronometre pentru a comuta lumini și aparate radio când nu sunteți acasă.
– Dacă aveți o alarmă defectă care frecvent se stinge, reparați-o ​​imediat și spuneți vecinilor că aceasta a fost reparată. Mulți oameni ignoră o alarmă care se stinge periodic.
– Dacă vă pierdeți cheile, schimbați imediat încuietorile.
– Înainte de a preda cheile casei tale unei persoane care face curat în casă timp de mai multe ore, asigurați-vă că persoana este cinstită și are reputație, precum și muncitoare. Verificați cu atenție toate recomandările.
– În loc de a menține o cheie de rezervă într-o cutie poștală, sub preș, sau pe un cui în spatele garajului, înfășurați cheia în folie și îngropați-o acolo unde o puteți găsi cu ușurință dacă aveți nevoie de ea .
– Nu lăsați note pentru oamenii de serviciu sau membri ai familiei pe ușă. Acestea acționează ca o invitație pentru un hoț.
– În cazul în care intrările în casă sunt întunecate, ia în considerare instalarea de iluminat cu un detector de infraroșu.
– Discutați cu vecinii dumneavoastră despre orice persoane suspecte sau autoturisme ciudate observați.
– Pentru a păstra instrumentele dvs., vopsiți mânerele. Hoții evită elementele care sunt ușor de identificat.
– Copacii situați în apropierea ferestrelor sunt o problemă. Luați în considerare și nevoile de protecție în planul de amenajare a teritoriului.
– Interesați-vă de acreditări pentru orice persoană care solicită intrarea în casa ta. Cereți ca ID-ul/CI-ul/Legitimația lor să fie împinsa pe sub ușă. Multi hoți profesioniști folosesc acest motiv pentru a verifica case. Dacă ai dubii, verificați la locul de muncă al persoanei înainte de a lăsa pe el sau ea să intre.
– Nu afișa numele tău complet pe căsuța poștală. Folosiți numai inițiala și numele de familie.
– Dacă cineva vine la ușa dumneavoastră și cere să utilizeze telefonul pentru a apela un mecanic sau poliția, ține ușa încuiată și faceți singur apelul.
– Câinii sunt obstacole bune pentru hoți. Chiar și un câine mic, zgomotos poate fi eficient – hoțului nu-i place să fie anunțată prezența. Fii conștient, însă, căci câinii de pază antrenați nu sunt animale de companie bune. Ascultarea, formarea și pregătirea de atac sunt complet diferite, și doar primul este potrivit pentru un animal de companie  în casă.

 

Securitatea ușilor:

sfaturi generale sfaturi generale Sfaturi generale de securitate alarma fereastra 150x150

Securitatea ușilor

– O ușă cu prea mult spațiu între ușă și cadru este o invitație pentru hoț de a folosi un jimmy. Consolidați ușa cu un panou de placaj sau o bucată de tablă.
– Dacă există balamale la ușă pe partea exterioară a casei tale, dați ușa jos și mutați balamalele pe interior.
– Puteți proteja ușile de balcon din sticlă cu glisare prin instalarea unei țevi sau bare de metal în piesa de jos (șină). Conducta sau bara ar trebui să fie aceeași lungime ca și pista/șina.
– Este ușor pentru un hoț să desfacă ușile sau geamurile putrezite. Înlocuiți tocurile de uși putrezite cu lemn nou, masiv.
– E simplu pentru un hoț sa spargă panouri de sticlă. O ușă cu panouri de sticlă ar trebui să fie fortificata sau înlocuită.

 

sfaturi generale sfaturi generale Sfaturi generale de securitate hot 150x150

Securitatea ferestrelor

Securitatea ferestrelor:

– Protejați ferestrele cu unul sau mai multe încuietori bune, sistem de alarma, sticlă rezistentă la spargere, sau în mai multe geamuri mici, în loc de o singură zonă mare de sticlă.
– La instalarea unui blocaj de fereastră, picurați o soluție de lipire pe capetele șuruburilor. Va opri un hoț care ca încerca să le deșurubeze după ce a făcut o tăiere mică în geam.

 

Securitatea garajului:

Garajele prezintă provocări speciale pentru securitate. Iată câteva sfaturi generale pentru păstrarea garaj securizat:
– Dacă astupi sau acoperi ferestrele de la garaj, hoții nu vor fi în măsură să spună dacă mașina ta este plecată.
– Păstrați ușa de garaj închisă și încuiată chiar și atunci când mașina nu este în garaj.
– Instalați un vizor în ușa care separă casa de garaj. Dacă auziți sunete suspecte, puteți verifica fără a deschide ușa.
– Ești îngrijorat de cineva intra casa ta prin garajul atașat? Instalați o yala cu deschidere numai din interior.

 

Securitatea locuinței pentru momentele când sunteți plecat:

Hoții se uita mereu după semnele care spun dacă o casă este nelocuită – și cu cât mai mult timp casa este goală, mai vulnerabilă devine. Urmați aceste sfaturi generale pentru a păstra casa ta sigură în timp ce sunteți departe:
– Daca planurile tale de a fi departe de casă au fost mediatizate prin intermediul unei înmormântări, nunta, sau similar aviz ziare, angajați un paznic. Hoții citesc de multe ori ziarele pentru a vedea cine intenționează să fie departe de casă toata ziua sau pentru mai multe zile.
– Adresați-vă vecinilor dvs. să vă utilizeze coșul de gunoi atunci când sunteți în vacanță, astfel lipsa ta nu va fi atât de evidentă.
– Dacă aveți de gând să fi departe de casa timp de mai multe zile – sau chiar pentru o singură zi – ajusta soneria telefonului la volumul său cel mai scăzut. Un telefon fără răspuns este un sfat rapid că locuința ta este goală.

 

Securitatea valorilor:

Cel mai evident mod de a proteja bunurile de valoare este de a le stoca într-un seif acasa sau într-un seif la banca. Atunci când cumpărati un seif de perete, asigurați-vă că este ignifug. Dacă nu doriți să investi’i într-un seif, alte alternative mai puțin costisitoare pot limita potențialul de furt:
– Un spațiu cioplit în partea de sus a unei uși reuseste să ascundă obiecte de valoare mică.
– Planificati o ascunzătoare într-un plafon acustic. Scoateți o țiglă și pentru a restaura după aceea folosiți elemente de fixare magnetice sau un dispozitiv similar. Aveți grijă să nu rămână amprentele.
– Găuriți interiorul din piciorul unei mese sau scaun pentru a ascunde obiecte mici și puneti un dop de plută pentru a astupa gaura făcută.
– Evitați locurile evidente, cum ar fi saltele, sertare, interiorul la figurine, în spatele pozelor, și sub covoare.
– Multe departamente de poliție oferă un program care include inspecție acasă, consiliere cu privire la măsurile de protecție, precum și utilizarea unui instrument de gravare pentru a marca un număr de cod care va identifica obiecte de valoare în caz de furt. Sunați departamentul de poliție pentru a afla dacă acestea oferă un astfel de serviciu.