Sistemele de supraveghere sunt extrem de utile în zilele noastre. Datorita acestor sisteme noi ne simțim mult mai în siguranță.

De asemenea, un sistem de supraveghere este potrivit, pe lângă propriile locuințe, și în trafic, pe străzi.

Trebuie sa precizam faptul ca putem alege sistemele din doua categorii: sisteme analogice sau sisteme de ip.supraveghere supraveghere Sistem de supraveghere analogic sau ip? hdvsip2 300x116

 

Sistemele de supraveghere analogice

Acest tip de sistem este unul dintre cele mai răspândite în lume, asta în momentul de fata, însa pe viitor acest lucru s-ar putea schimba radical. Precizam faptul ca acestea funcționează gratie unei tehnologii ccd. Unul dintr marile avantaje ale acestor sisteme consta în faptul ca sunt mult mai ieftine fata de cele digitale. Un alt avantaj îl reprezinta faptul ca utilizatorii pot sa se cableze pe distante foarte lungi. Din păcate aceste sisteme de supraveghere video au și câteva dezavantaje. Unul dintre marile dezavantaje care caracterizarea aceste sisteme este faptul ca au o rezoluție ceva mai slaba. Asta în ciuda faptului ca în prezent au apărut diferite sisteme de acest tip extrem de performante, totuși ele sunt net inferioare fata de sistemele de supraveghere ip. Pentru a putea vedea pe internet imaginile preluate de camere, ai nevoie de un DVR.

Sistemele de supraveghere ip

Trebuie sa subliniem faptul ca aceste sisteme le vor înlocui cu succes pe celelalte mai vechi. De asemenea, acestea au o rezoluție de pana la 5 megapixeli, ceea ce este extrem de bine. Totodată, sistemele ip ne oferă posibilitatea de înregistrare locala. Un alt avantaj reprezentat de sistemele ip este faptul ca pot fi cu ușurința localizate oriunde în lume. Așadar, fie ca alegem un sistem analogic, fie ca alegem un sistem ip vom avea doar de câștigat și astfel siguranța noastră și a familiei va fi pusa în prim plan.

hdvsip1 supraveghere Sistem de supraveghere analogic sau ip? hdvsip1 300x240

Care este mai rentabila?

Deocamdată, cele mai convenabil este sistemul cu camere analogice și DVR. Totuși, prețul camerelor și componentelor IP scade rapid, făcând aceste sisteme tot mai accesibile.

Care are calitate mai buna?

Pentru oricare dintre sisteme exista componente de calitate și componente de proasta calitate. Camerele analogice nu pot oferi rezoluție peste standardul TV, maximul fiind 0.4 megapixeli. Cele IP pot merge de câteva ori mai sus (în acest moment pana la 5 megapixeli) și pot capta imagini mai clare în mișcare.

Care este mai ușor de instalat și configurat?
Dacă este deja instalat un sistem de securitate IP și acesta suporta camere adăugate, atunci vor fi mai ușor de instalat camere IP.

Pentru ce aplicații sa iau în calcul IP?

Camerele IP trebuie luate în considerație pentru spatii mari care au deja o rețea de banda larga instalata, în special dacă camerele vor fi împrăștiate pe o suprafața mare sau se vor folosi camere wireless.