Tehnologia AHD

tehnologia ahd ahd Tehnologia AHD ahd1 300x246

Lipsa posibilitatii de imbunatatire sau chiar inlocuire a sistemelor de supraveghere traditionale cu sisteme de supraveghere cu rezolutie megapixel care sa combine si criteriile de instalare a vechilor sisteme nu ar trebui sa va mai preocupe din acest moment. In sistemele de supraveghere analogice standard, cea mai buna rezolutie din prezent este cunoscuta drept 960H. Perfectionarea acestei rezolutii catre un alt nivel a devenit imposibila pentru sistemele traditionale ca urmare a limitarii tehnologiei.

ahd Tehnologia AHD ahd2 300x160

Pe de alta parte, daca optati pentru solutia de inalta rezolutie IP va fi necesar sa inlocuiti intregul sistem, ceea ce va conduce automat la cresterea costurilor legate atat de achizitia sistemului propriu-zis, format din camere si inregistrator, cat si de elementele aditionale, precum tipul de cablu utilizat la instalarea camerelor sau chiar manopera pentru inlocuirea si configurarea noului sistem.

AHD provine de la Analog High Definition, sistem analogic de inalta definitie. Noua tehnologie AHD are scopul de a solutiona problema limitarii distantei de transmisie a datelor folosind cablajul de la sistemele analogice, si anume cablurile coaxiale. Aceasta tehnologie permite transmiterea semnalului video prin cablul coaxial traditional 75-3 pana la 500M, devenind o alternativa viabila pentru sistemele analogice. Tehnologia AHD este succesoarea sistemelor traditionale, avand numeroase similitudini in special in ceea ce priveste transmiterea semnalului video in mod necomprimat, dar si mentinerea detaliilor video in format original. Rezultatul final este constituit de obtinerea unei imagini necomprimate, fara intarzieri la redare.

Asemenea altor sisteme analogice HD, senzorul de imagine CMOS folosit la camerele AHD este cu scanare progresiva, iar camerele pot fi regasite cu rezolutii de 1 megapixel, 1.3 megapixel si 2 megapixel. De asemenea, toate camerele sunt echipate cu filtru IR-Cut pentru supravegherea pe timp de zi si de noapte. Filtrul IR-Cut are rolul de a pastra culorile naturale, nedistorsionate indiferent de conditiile de lumina din preajma camerei, indiferent ca este o lumina prea puternica sau o lumina difuza. O alta carcateristica similara sistemelor analogice traditionale o reprezinta instalarea directa, prin conectarea directa a camerelor la DVR fara a fi necesare setari de configurare ca in cazul sistemelor IP. In acest fel, sistemele AHD nu prezinta dificultati de instalare. Camerele AHD oferite de companiile producatoare sunt echipate cu senzor de 1 megapixel si 1.3 megapixel. Aceste camere, in functie de tipul de senzor inclus, beneficiaza de functii importante precum Auto White Balance, auto-focus si expunere automata. De asemenea, reducerea zgomotului de fundal este o alta carcateristica esentiala a camerelor AHD, prin functia 3D-NR. La fel de importanta este si functia DWDR, cunoscuta sub numele de digital wide dynamic range. Aceasta functie are rolul de a echilibra luminozitatea imaginii cand in acelasi cadru exista planuri iluminate complet diferit. Meniul OSD este o alta functie ce nu putea lipsi; cu ajutorul lui aveti posibilitatea de a regla luminozitatea, contrastul, nuantele astfel ca imaginea captata de camera sa redea culorile naturale.

ahd Tehnologia AHD ahd3 300x206

Chipurile folosite la camerele provin de la compania coreana Nextchip, care a lansat senzorul de 1.3 megapixel cu scanare progresiva. Noile chipuri AHD au fost special concepute pentru a indeplini cerintele tot mai indraznete ale pietei de supraveghere video din intreaga lume, care ezita sa faca trecerea direct catre sistemele native IP si cauta solutii pentru imbunatatirea sistemelor deja existente la o calitate a imaginii cat mai apropiata de cea oferita de sistemele IP. Pentru stocarea imaginilor captate de camerele AHD este necesara achitionarea unui dispozitiv de inregistrare, cunoscut drept DVR. DVR-urile sunt dezvoltate pentru a coda si inregistra imaginile video surprinse de camerele . Ca si in cazul sistemelor analogice traditionale, si DVR-urile permit conectarea unui anumit numar de camere – pot fi 4 camere, 8 camere, 16 camere. De asemenea, aceste inregistratoare pot beneficia, in functie de producator, de un numar de canale audio egal sau mai mic decat numarul de canale video ale DVR-ului. Prin camerele cu senzor megapixel se transmit imagini de o calitate megapixel, mult superioara sistemelor analogice traditionale.

Principalele carcateristici ale tehnologiei AHD:

Instalare usoara – nu necesita cunostinte de retea, doar se conecteaza camerele si DVR-ul ca in cazul sistemelor analogice traditionale.

Calitate si accesibilitate – beneficiati de calitate superioara a imaginii, in rezolutie megapixel, la un pret echivalent cu cel al sistemelor analogice tradtionale.

Integrare sporita – pentru reducerea costurilor, ISP integreaza capacitatea TX pentru transmisie sigura de inalta calitate.

Standard deschis – compatibilitate cu produse AHD provenite de la furnizori diferiti.

Inalta definitie – camerele utilizeaza tehnologie de ultima generatie: filtrarea semnalului, functia 3DNR pentru rezolutie inalta si imagine imbunatatita semnificativ.

Transmisie pe distante lungi – tehnologia permite transferul rezolutiei 720P la 25 cadre pe secunda prin cablu coaxial de 75-3 la o distanta de 500M.

Transfer de date instant – spre deosebire de camerele IP, camerele transmit date necodate, astfel nu exista timp de procesare si implicit de intarziere a fluxului de date.

Compatibilitate complementara – sistemele sunt compatibile cu echipamentele folosite pentru sistemele analogice standard precum splittere video, video balunuri s.a.m.d.

Semnalul video compozit CVBS este cel mai intalnit tip de semnal. Pe de o parte popularitatea si usurinta de a fi folosit, iar de pe alta parte stabilitatea castigata de-a lungul timpului l-au transformat intr-un element esential pentru sistemele de supraveghere din prezent. CVBS este de fapt semnalul standard pentru sistemele de supraveghere analogice. Tehnologia contrabalanseaza capacitatea robusta de transmisie AV a sistemelor digitale pentru a imbunatati cat mai simplu sistemele analogice la un nivel perfect echivalent cu sistemele HD digitale. Tehnologia poate deveni intr-un viitor apropiat un standard in ceea ce priveste tehnicile de supraveghere video digitale.

ahd Tehnologia AHD ahd4 300x174

Sursa: nettrading